Stadiin kaikille ilmainen ja avoin nettiyhteys

Stadiin kaikille ilmainen ja avoin nettiyhteys

Stadiin kaikille ilmainen ja avoin nettiyhteys – Helsingin keskustassa avataan Helsinki-päivänä eli 12.6. kaikkien halukkaiden käyttöön ilmainen langaton internet-yhteys. Verkon käyttö ei siis edellytä erillistä kirjautumista tai salasanoja, vaan se on Helsingin keskustassa asuvien ja muuten liikkuvien vapaassa käytössä. Verkon toteutuksesta vastaa NextMesh Oy, joka aikoo rahoittaa verkon toiminnan mainosten avulla.Stadiin kaikille ilmainen ja avoin nettiyhteys

Tukiasemia pystytetään Stadiin

Tukiasemia pystytetään Kampin ja Kauppatorin välimaastoon. Lanseerauspäivänä käyttökunnossa pitäisi olla noin 70 tukiasemaa, jolloin verkko voi palvella jopa 17 000 yhtäaikaista käyttäjää. Uuden verkon luvataan olevan yhtenäinen koko kuuluvuusalueella, joka ulottuu aina Kaivopuiston rantaan asti. Verkkoa aiotaan myöhemmin laajentaa Helsingin sisällä, ja NextMesh suunnittelee myös vastaavien verkkojen rakentamista Suomen muihin kaupunkeihin.

Internet Stadiin

Internet (portmanteau yhteenliitetyn verkon) on maailmanlaajuinen järjestelmä toisiinsa liitettyjen tieto verkkojen, jotka käyttävät Internet Protocol Suite (TCP/IP) linkittää laitteita maailmanlaajuisesti. Se on verkosto, joka koostuu yksityisistä, julkisista, akateemisista, liike-ja viranomais verkostoista, jotka ovat paikallisia ja maailmanlaajuisia ja joita yhdistää laaja valikoima elektronisia. Langattomia ja optisia verkko teknologioita. Inter netissä on laaja valikoima tieto lähteitä ja-palveluja, kuten toisiinsa linkitettyjä. Hypertekstilaskuja ja sovelluksia World Wide Webiin (WWW), sähkö postiin. Puhelin palveluun ja tiedostojen jakamiseen.

Inter netin alku perä takaisin tutkimukseen. Jonka Yhdysvaltain liitto valtion hallitus tilasi 1960-luvulla rakentamaan vankkaa, vikasietoista viestintää tieto kone verkkojen kanssa. [1] ensisijainen esiaste verkosto, ARPANET, toimi aluksi selkä rankana alueellisten akateemisten ja sotilas verkostojen yhteenliittämiseksi 1980-luvulla. Kansallisen tiede säätiön verkoston rahoittaminen uudeksi selkä luksi 1980-luvulla sekä muiden kaupallisten laajennusten yksityinen rahoitus johtivat maailmanlaajuiseen osallistumiseen uusien verkko teknologioiden kehittämiseen ja monien verkkojen sulautumiseen.

Kaupallisten verkostojen ja yritysten yhdistäminen 1990-luvun alussa merkitsi siirtymistä nykyaikaiseen Internetiin. Ja se on synnyttämän jatkuvan eksponentiaalisen kasvun, kun suku polvet institutionaaliset, henkilökohtaiset ja liikkuvat tieto koneet olivat kytketty verkkoon. Vaikka Internet käytti laajalti korkeakouluja 1980-luvulta lähtien, kaupallistaminen sisällytti palvelujaan ja teknologiansa käytännöllisesti katsoen kaikkiin modernin elämän osa-alueen.

Useimmat perinteiset viestintä välineet, kuten Puhelin-, Radio-, Tele Visio-, paperi-ja sanoma lehdet, muotoillaan uudelleen, uudelleenmääritellään tai jopa sivuutetaan Inter netissä, jolloin syntyisi uusia palveluja, kuten sähkö posti, Internet-Puhelin, Internet-Tele Visio, verkko musiikki, digitaaliset sanoma lehdet ja videoiden suora toisto sivustot.

Sanoma lehti, kirja ja muu julkaisu ovat mukautumassa verkkosivuston tekniikkaan, tai ne muotoillaan Bloggauksen, verkko syötteiden ja online-uutis aggregaattoreiden avulla. Internet on ottanut käyttöön ja nopeuttanut uudenkaltaisia henkilökohtaisia vuorovaikutus muotoja pikaviestien.

Internetfoorumien ja sosiaalisten verkostojen kautta. Verkko kaupat ovat kasvaneet eksponentiaalisesti sekä suurille vähittäiskauppiaille että pienille yrityksille ja yrittäjille, sillä sen avulla yritykset voivat laajentaa ”tiili-ja laasti”-tavoitettaan, joka palvelee suurempia markkinoita tai jopa myy tavaroita ja palveluja kokonaan verkossa. Inter netissä olevat yritysten väliset ja taloudelliset palvelut vaikuttavat toimitus ketjuihin koko teollisuudessa.

Inter netissä ei ole yhtenäistä keskitettyä hallintoa joko teknologian täytäntöönpanossa tai käyttö-ja käyttö politiikoissa; Kukin osatekijä verkosto asettaa omat politiikkansa. [4] Inter netissä olevien kahden pääasiallisen nimi alueen, Internet-protokolla osoitteen (IP-osoite) ja verkko tunnuksen (DNS), ylivalluksiset määritelmät ohjataan ylläpitäjän organisaatiolle. Internet Corporationille määritettyjen nimien ja numeroiden osalta. (ICANN).

Keskeisten proto kollien tekninen ja standardointi on Internet Engineering Task Force (IETF)-organisaation, joka on löyhästi sidoksissa olevien kansainvälisten osallistujien voittoa tavoittelematon järjestö, toimintaa. Jota kuka tahansa voi yhdistää osallistumalla teknistä asian tuntemusta.

Stadiin luotavan kaikille avoimen internetyhteyden luomisen yhteydessä tulee ottaa huomioon myös mahdollisten kyberuhkien mahdollisuus.