Sektori merkityksettömän tietomurron kohteena

Sektori merkityksettömän tietomurron kohteena

Sektori merkityksettömän tietomurron kohteena – Perjantaina 13.9.2013 uutisoitu laaja tietomurtojen sarja ulottui myös Sektoriin. Useisiin satoihin verkkopalveluihin murtautunut suomalaismies on tunkeutunut Sektoriin palvelimella koekäytössä olleen WordPress-alustan tietoturva-aukon kautta. Murtautuja ei kuitenkaan saanut testiympäristöstä haltuunsa muuta kuin muutaman koekäyttötunnuksen, jotka nekin olivat kryptattuja.

”Sektorin käyttäjien ei tarvitse olla huolissaan tietomurrosta, koska mekään emme ole”, sanoo Sektorin vastaava päätoimittaja Kimmo Kuokka.

Sektori merkityksettömän tietomurron kohteena

Tietomurtotehtailijan kohteita olivat Sektorin lisäksi mm. Yle, Voice, Demi, Ray, Riemurasia ja STT. Lisätietoja tietomurtojen sarjasta löytyy CERT-FI:n ja Poliisin sivuilta.

Sektorin pitkä hiljaiselo päättyi siis tällaisiin uutisiin. Tästä tapahtumasarjasta johtuen tulemme ajamaan palvelun lähitulevaisuudessa alas. Tavoitteena on kuitenkin herättää palvelu tulevaisuudessa eloon hieman muokatulla toimintamallilla, mutta kyseinen tavoite saattaa jäädä kaukaiseksi haaveeksi

Sektorien tietoturva

Tieto turva, hakkeri on joku, joka keskittyy tieto kone-ja verkko järjestelmien turva mekanismeihin. Vaikka myös niitä, jotka pyrkivät vahvistamaan tällaisia mekanismeja, käytetään useammin joukko tiedotusvälineitä ja suosittua kulttuuria viitattaessa niihin, jotka hakevat pääsyä näistä turva toimista huolimatta. Eli Media kuvaa ”hakkeri” konna. Alakulttuurin osat näkevät kuitenkin niiden tarkoituksen.

Korjata turvallisuusongelmia ja käyttää sanaa myönteisessä mielessä. White Hat on nimi annetaan eettiset tieto koneen hakkerit, jotka käyttävät hakkerointi hyödylliseen tapaan. Valkoiset hatut ovat tulossa välttämätön osa tieto turva-kenttään. [8] ne toimivat koodin alaisuudessa, joka tunnustaa, että toisten ihmisten tieto koneisiin murtaminen on huono, mutta tieto turva mekanismien löytäminen.

Ja hyödyntäminen ja tieto koneiden murtaminen on edelleen mielenkiintoinen toiminta, joka voidaan tehdä eettisesti ja laillisesti. Niinpä termi kantaa voimakkaita konnotaatioita, jotka ovat suotuisia tai pejorative riippuen kontekstista.

Alakulttuuria ympärillä tällaisia hakkereita kutsutaan verkko hakkeri subculture, hakkeri kohtaus, tai tieto kone Underground. Se kehitettiin alun perin yhteydessä phreaking 1960-luvulla ja ainetta Microcomputer BBS kohtaus 1980-luvulla. Se on mukana 2600: hakkeri neljännesvuosittain ja Alt. 2600 uutis ryhmä.

Vuonna 1980, artikkeli elokuussa ongelman psykologian tänään (kommenteilla Philip Zimbardo) käytti termiä ”hakkeri ” sen otsikossa: ”hakkeri paperit ”. Se oli ote Stanford Bulletin Board keskustelun riippuvuutta luonne tieto koneen käyttöä. Vuonna 1982 elokuva Tron, Kevin Flynn (Jeff Bridges) kuvaa hänen aikomuksensa rikkoa ENCOMIN tieto kone järjestelmä, sanomalla ”Olen tehnyt hieman hakkerointi täällä ”. CLU on ohjelmisto, jota hän käyttää tähän. Vuoteen 1983 mennessä hakkerointi tieto koneen suoja uksen merkityksessä oli.Sektori merkityksettömän tietomurron kohteena

Jo käytössä tieto kone jargonissa [9], mutta tällaisesta toiminnasta ei ollut yleistä tietoisuutta. [10] kuitenkin elokuva WarGames että vuonna, jossa tieto kone tunkeutuu NORAD, herätti yleisön uskoa, että tieto turva hakkerit (erityisesti teini-ikäiset) voisi olla uhka kansalliselle turvallisuudelle. Tämä huoli tuli todellinen, kun samana vuonna, jengi teini hakkerit Milwaukee, Wisconsin, tunnetaan 414s, tunkeutui tieto kone järjestelmiin kaikkialla Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mukaan lukien Los Alamosin kansallinen laboratorio, Sloan-Kettering syöpä.

Center ja Security Pacific Bank. [11] tapaus kasvoi nopeasti tiedotus välineissä, [11] [12] ja 17-vuotias Neal Patrick syntyi jengin tiedottajana, mukaan lukien Cover-tarina Newsweekissä nimeltä ”Varo: hakkerit Play ”, jossa Patrickin valo kuva kannessa. [13] Newsweek artikkeli näyttää olevan ensimmäinen käyttö sanan hakkeri valta virran median kohtuuttoman halventava Sense.

Painostettu median kattavuus, kongressiedustaja Dan Glickman vaati tutkimusta ja alkoi työskennellä uusia lakeja vastaan tieto kone hakkerointi. 14 [15] Neal Patrick todisti ennen Yhdysvaltain edustajainhuone syyskuussa 26, 1983, vaaroista tieto koneen hakkerointi, ja kuusi laskut tieto kone rikollisuutta otettiin käyttöön talossa kyseisenä vuonna. [15] seura uksena näiden lakien tieto kone rikollisuuden.

White Hat, harmaa hattu ja musta hattu Hakkerit yrittävät erottaa toisistaan, riippuen laillisuus toimintansa. Nämä moraaliset konfliktit ilmaistaan mentorin ”hakkeri manifesti ”, julkaistu 1986, Phrack.

Käyttö termi hakkeri tarkoittaa tieto kone rikollinen oli myös kehittynyt otsikko ”stalking Wily hakkeri ”, artikkeli Clifford Stoll toukokuussa 1988 kysymys viestinnän ACM. Myöhemmin sinä vuonna Robert Tappan Morris, Jr. niin kutsutun.

Morris-mato viruksen julkaisu aiheutti suosittuja tiedotusvälineitä levittämään tätä käyttöä. Stollin kirja The Cuckoo’s Egg, joka julkaistiin vuoden kuluttua, on edelleen juurtunut termi yleisön tietoisuuteen. Kyberuhkien ja viruksien keskellä on hyvä keskittyä välillä myös kybersäähän.