Nokia ja Qualcomm lisenssikiistassa

Qualcomm on varoittanut sijoittajia, ettei se välttämättä pääse sopuun Nokian kanssa CDMA-patenttien lisensiointisopimuksesta, joka oli määrä uusia huhtikuun aikana. Qualcomm päätti nostaa asian esille, sillä kiista voi olla rahallisesti merkittävä. Kaiken kaikkiaan yhtiöiden välinen tilanne on hieman veikeä, sillä patentit ovat Nokialle käytännössä pakolliset. Qualcomm ei puolestaan kovin mielellään jää ilman Nokian rahasalkkua, eikä myöskään halua Nokian haastavan sitä kumppaniensa Sanyon ja Texas Instrumentsin avulla.

Nokia haluaa pudottaa CDMA- ja W-CDMA-patenteista maksettavia lisensiointimaksuja, koska 3G-matkapuhelinten hinnat pysyvät niiden vuoksi suhteellisen korkealla, mikä puolestaan haittaa matkapuhelinkauppaa kokonaisuudessaan. On mahdollista, että Nokia ja Qualcomm pääsevät hetkelliseen sopuun, jonka jälkeen Nokia pyrkii Euroopan Komission ja antitrustilakien avulla pakottamaan Qualcommin pudottamaan lisenssin hintaa. Nokian lisäksi Qualcommin vastaisessa rintamassa on luonnollisesti muita matkapuhelinmarkkinoiden isoja nimiä. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>