Windows ohitti Unixin palvelinmyynnissä

Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Windows-palvelinmarkkinat olivat vuonna 2005 ensimmäistä kertaa arvoltaan suuremmat kuin Unix-palvelinmarkkinat. IDC arvioi Windows-palvelinmarkkinoiden kokonaisarvoksi 17,7 miljardia dollaria. Linux-palvelinmarkkinoiden arvo viime vuonna oli 5,7 miljardia dollaria. Linux markkinoiden arvo on kasvanut kaksinumeroisia prosenttilukuja jo neljäntoista peräkkäisen vuosineljänneksen ajan.

Palvelinvalmistajista IBM säilytti asemansa markkinajohtajana 38,4 prosentin osuudella. HP oli toisena 26,8 prosentin osuudella, Dell kolmantena 9,6 prosentin osuudella ja osuuttaan menettänyt Sun neljäntenä 8,2 prosentin markkinaosuudella. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>