Kiina otti käyttöön laajan IPv6-verkon

Kiina ilmoitti lauantaina ottavansa CERNET2-verkon käyttöön. 25 yliopistoa 1-10 gigabitin siirtonopeuksin yhdistävä CERNET2 on maailman laajin seuraavan sukupolven internet-runkoverkko, joka hyödyntää tiedonsiirrossa IPv6-protokollaa. IPv6:n laaja osoiteavaruus tarjoaa Kiinalle merkittäviä etuja, sillä epätasaisesti jaetun IPv4-osoiteavaruuden vuoksi koko Kiinalla on käytössään vain yhtä paljon IP-osoitteita kuin esimerkiksi Kalifornian yliopistolla.

CERNET2 on merkittävä virstanpylväs Kiinan teknologiamaineelle, sillä paikalliset laitevalmistajat, Huawei Technologies ja Tsinghua Bit-Way, toimittivat puolet CERNET2-verkon verkkolaitteista. Johtava verkkolaitevalmistaja Cisco haastoi Huawein viime vuonna oikeuteen kopioinnista ja patenttirikkomuksista, mutta yhtiöt saivat kiistansa sovittua loppuvuodesta 2003. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>