Tietokonepelit kehittävät visuaalisia taitoja

Tietokonepeleistä on jälleen julkaistu uusi tutkimus, jonka lopputulos ei välttämättä miellytä vanhempia. Yhdysvaltalaiset tutkijat nimittäin totesivat, että Half-Lifen ja Medal of Honourin kaltaisten räiskintäpelien pelaaminen kehittää visuaalisia taitoja. Pelaajien kyvyt erottaa yksityiskohtia nopeasti vaihtelevassa ympäristössä sekä selvitä tehtävässään häiriötekijöistä huolimatta ovat erityisen kehittyneitä. Tutkijoiden mukaan pienelläkin pelaamisella on mahdollista kehittää visuaalisia taitoja.

Shawn Green ja Daphne Bavelier asettivat peliharrastajat sekä pelejä pelaamattomat henkilöt psykologisiin testeihin, joilla mitattiin visuaalisia taitoja. Pelaajat suoriutuivat testeistä sekä paremmin että nopeammin. Varmistaakseen, että paremmat tulokset johtuivat tietokonepeleistä, testihenkilöt saivat kymmenen tunnin mittaisen pelikurssin, jonka jälkeen heidät testattiin jälleen. Medal of Honour -pelikurssin käyneiden testitulokset paranivat selkeästi. Osa testihenkilöistä vietti kurssin pelaten klassista Tetristä, mikä ei auttanut parantamaan visuaalisia taitoja juuri ollenkaan. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>