FBI halusi Amazonilta asiakastietoja

Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjät ovat peruuttaneet vaatimuksensa, jonka mukaan Amazonin olisi pitänyt luovuttaa sille tuhansien kirjoja tilanneiden henkilöiden asiakastiedot. Vaatimus peruutettiin tuomarin päätettyä, että Amazonin asiakkailla on USA:n sananvapauslain mukainen oikeus salata lukutottumuksensa hallitukselta. Mikäli vaatimukseen olisi suostuttu, se olisi voinut vaikuttaa voimakkaasti sähköiseen kaupankäyntiin USA:ssa. ”Perusteltua tai ei, huhut orwellilaisesta lukutottumusten valvonnasta voisi pelotella lukemattomia potentiaalisia asiakkaita unohtamaan suunnitellut verkkotilaukset”, totesi tuomari Stephen Crocker viime viikolla julkistetussa päätöksessä.

Amazon on tyytyväinen Crockerin päätökseen. Oikeuden asiakirjojen mukaan Amazon toivoo päätöksen vaikeuttavan syyttäjien pääsyä asiakkaiden tilaustietoihin. Crocker, joka toi asiakirjat julkisiksi vastoin syyttäjien toivomusta, sanoi uskovansa syyttäjien kaivanneen asiakastietoja lainmukaista käyttöä varten. Samalla hän kuitenkin totesi sananvapauslain estävän tietojen julkistamisen. ”Se, että liittovaltion agentit nuuskivat läpi lainkuuliaisten kansalaisten kirjalistoja etsiessään todisteita muita henkilöitä vastaan, on epämiellyttävä ja ei-amerikkalainen skenaario”, Crocker kirjoitti. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>