Kuka rikkoi kenen tekijänoikeuksia?

Viacomin tekijänoikeuspoliisit syyttävät amerikkalaista riippumatonta elokuvantekijää tekijänoikeusrikkomuksesta. Viacomin mukaan Christopher Knight on lähettänyt YouTubeen ilman lupaa pätkän Viacomin omistaman VH1-kanavan Web Junk 2.0 -ohjelmasta. Tämä kaikki on totta, mutta Viacomin harmiksi kyseisessä Knightin lähettämässä videopätkässä Web Junk 2.0 esittää Knightin itsensä tuottamaa videomateriaalia. Viacom, VH1 tai Web Junk 2.0 eivät olleet ilmoittaneet asiasta etukäteen Knightille mitään, joten heillä ei myöskään ollut vaadittavia oikeuksia Knightin videon esittämiseen.

Knight ei ollut ollenkaan harmissaan siitä, että Web Junk 2.0 esitti hänen videomateriaaliaan. Knight myöntää nauraneensa ohjelmaa katsellessaan. Hän ei myöskään välittänyt siitä, ettei kukaan ollut pyytänyt häneltä lupaa kyseisen materiaalin esittämiseen, vaikka sitä hyödynnettiinkin kaupallisessa mielessä. Hän latasi YouTubeen kyseisen, hänen omaa videotaan esittelevän leikkeen Web Junk 2.0:sta ja kirjoitti aiheesta blogissaan. Tiistaiaamuna Knight sai viestin YouTubelta, jossa hänelle kerrottiin Viacomin vaatineen videoleikkeen poistamista tekijänoikeusrikkomuksen nojalla. Nyt Knight pohtii, olisiko asiassa aihetta nousta vastarintaan ja syyttää Viacomia tekijänoikeusrikkomuksesta. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>