iPhonen suojaus purettu

New Jerseystä kotoisin oleva 17-vuotias George Hotz pääsi viime viikonloppuna julkisuuteen nuorukaisen murrettua Applen iPhonen suojauksen. Hotz pystyi avaamaan iPhonen ”lukitustilasta” ja käytti sitä T-Mobilen liittymällä. Kaikki Yhdysvalloissa myytävät iPhonet ovat alunperin lukittu toimimaan ainoastaan AT&T:n kännykkäliittymissä.

Hotzin mukaan iPhonen lukituksen avaaminen on parin tunnin operaatio, joka se vaatii jonkin verran tietoteknistä osaamista. Jo aiemmin iPhone oli saatu toimimaan muissa verkoissa hieman monimutkaisemmalla menetelmällä, jossa piti mm. kopioida tietoja SIM-kortilta. Analyytikot ounastelevat, että Apple muokkaa puhelintaan ja estää tehokkaammin puhelimen suojamenetelmien kierron. iPhonen on määrä saapua Euroopan markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Hotz haluaisi jatkossa kehittää sovelluksen, jonka avulla kuka tahansa voisi poistaa iPhonen lukituksen. Hotz toimi yhteistyössä neljän muun henkilön kanssa lukituksen saloja tutkiessaan. Hän arvioi työskennelleensä iPhone-hakkerointiprojektissa kaikkiaan 500 tuntia tuotteen 29. kesäkuuta tapahtuneen julkistuksen jälkeen. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>