IBM ja Pioneer toivat puheentunnistuksen autonavigaattoriin

Pioneer Electronics on lisännyt puheohjaustoiminnot autonavigaattori- ja viihdekeskuslaitteidensa USA:ssa myytävään lippulaivamalliin AVIC-Z1:een IBM Embedded ViaVoice-ohjelmiston avulla.

Pioneer AVIC-Z1 voidaan asentaa useimpiin ajoneuvoihin, joiden ohjaamopaneelissa on 2-DIN-paikka eli kahden keskusyksikön kokoinen asennuspaikka. Navigaattorin puheohjaus tunnistaa lausutun määränpään, sekä pystyy muuttamaan kadunnimet tekstistä puheopasteeksi. Kuljettaja voi tehdä määränpäähakuja tavallisin lausein ilman yksittäisten avainsanojen käyttöä tai toistamista.

Kuljettajat voivat puheohjatusti käyttää laitteen kiintolevylle taltioitavaa musiikkikirjastoa, jonka sisältö päivittyy automaattisesti AVIC-Z1:n CD-asemassa soitettavilta levyiltä. Halutun musiikin soittaminen onnistuu kertomalla laitteelle artistin tai laulun nimi, tyylilaji tai levyn nimi.

AVIC-Z1 (video) voitti jo tuotteistamisvaiheensa aikana viime talvena Las Vegasin CES 2006 – kuluttajaeletroniikkamessuilla autoteknologian kategoriassa ensimmäisen palkinnon. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>