IT-ammattilaisten taitojen kysyntä muuttumassa

Computerworld-lehden ja kolmen tutkijaryhmän arvion mukaan vuonna 2010 IT-ammattilaisilta ei enää edellytetä syvää teknistä tuntemusta. Tulevaisuusnäkemystä perustellaan sillä, että tukipalvelu- ja ohjelmointityöt tulevat joka tapauksessa siirtymään halvemman työvoiman maihin. Yrityskaupat ja yritysfuusiot kasvattavat yritysten kokoa, mutta IT-osastojen ennustetaan kutistuvan reilulla kolmanneksella vuoteen 2005 verrattuna.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan vuonna 2010 kuusi IT-ihmistä kymmenestä tulee olemaan lähemmin mukana yrityksen ydinliiketoiminnoissa. Tällöin tarvittavia taitoja ovat erityisesti projektinhallinta, ohjelmistosuunnittelu ja liiketoimintaprosessien kehittäminen. Yhteenvetona artikkeli toteaa, että markkinatilanne tulee olemaan nykyistä huomattavasti kilpaillumpi vuonna 2010 ja pysyäkseen työllistettyinä myös IT-työläisten täytyy sopeutua muutokseen. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>