Intel uuteen aikakauteen Core 2 -prosessoreilla

Prosessorivalmistaja Intel on tuonut markkinoille uuteen Core-arkkitehtuuriin perustuvat Core 2 Duo- ja Core 2 Extreme -prosesssorit, jotka siirtävät syrjään Pentium 4 -prosessoreista tutun ja täysin loppuun ajetun NetBurst-arkkitehtuurin. Viidestä uudesta prosessorista kolme perustuu neljän megatavun L2-välimuistilla varustettuun Conroe-ytimeen ja kaksi kahden metagatavun välimuistilla varustettuun Allendale-ytimeen. Prosessorimalliston kärkipäässä on 999 dollarin hintainen Core 2 Extreme X6800 ja edullisin malli on 183 dollarin hintainen Core 2 Duo E6300.

Käytännön suorituskykytesteissä Intelin uudet prosessorit ovat tehneet selvää jälkeä kilpailijoistaan. Anandtech-sivuston testeissä Core 2 Extreme X6800 oli jokaisessa testissä joukon nopein. Hintaa ja suorituskykyä verrattaessa myös muut Core 2 -prosessorit olivat useimmissa testeissä AMD Athlon 64 X2 -prosessoreita edellä.

AMD on jo vahvistanut pudottavansa heinäkuun aikana prosessorimalliensa hintoja pystyäkseen vastamaan Intelin hinta-suorituskyky -haasteeseen. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>