EA sopimukseen ylityökorvauksista

Peliviihdejätti Electronic Arts on päässyt sopuun työntekijöidensä kanssa ylityökorvauksista. Aivan pienistä korvauksista ei kuitenkaan ole kysymys, sillä EA sovitteli kiistan palkattomista ylityötunneista 14,9 miljoonalla dollarilla. EA alunperin jätti yhtiön tuoreet työntekijät ilman oikeutta ylityökorvauksiin, mutta sovittelun jälkeen he saavat samat edut ja korvaukset kuin tuntityöläiset. Kiista, jossa EA:n vastapuolena oli lähes 200 työntekijää, koski helmikuun 2001 ja helmikuun 2006 välistä viiden vuoden aikakautta.

EA ei ole ainoa peliteollisuuden suurnimi, joka on luottanut työntekijöidensä rakkauteen ammattiaan kohtaan. Kesän 2004 jälkeen USA:ssa on nostettu kaikkiaan kuusi syytettä työaikoja koskevista kiistoista EA:ta, Vivendi Universal Gamesia ja Sony Computer Entertainment Americaa vastaan. Globaalisti 6500 henkilöä työllistävä Electronic Arts kertoo sittemmin muuttaneensa menetelmiään ja olevansa halukas korvaamaan työntekijöilleen kunnolla heidän työpanoksestaan. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>