Kaksi piraattia myönsi syyllisyytensä USA:ssa

Kaksi miestä on myöntänyt syyllisyytensä USA:ssa piratismitapauksessa, jota USA:n viranomaiset kutsuvat kaikkien aikojen suurimmaksi laittomien musiikki- ja ohjelmistokopioiden takavarikoksi. Kalifornian Union Citystä kotoisin olevat Ye Teng Wen ja Hao He myönsivät syyllisyytensä viiteen piratismiin liittyvään syytteeseen. He olivat valmistaneet yhdessä noin 200 000 laitonta CD-levyä, joista suuri osa piti sisällään latinalaista musiikkia. Kaksikko joutui syytteeseen teoistaan viime lokakuussa yhdessä kolmannen miehen, Yaobin Zhain, kanssa.

”Tämä on suurin CD-piratismitapaus, mitä Yhdysvalloissa on koskaan paljastunut”, sanoi asianajaja Kevin Ryan lehdistötilaisuudessa. Ryanin mukaan tällaiset rikokset aiheuttavat satojen miljoonien dollarin vahingot vuositasolla. Viranomaiset takavarikoivat piraattien jäljiltä 50 000 laitonta CD-kopiopta ja 5500 levyjen pintaan puristettavaa tarraa. Useissa levyissä oli FBI:n piratismin vastainen leima.

Syyllisyytensä myöntäneet Wen ja He voivat joutua istumaan viisi vuotta vankilassa. He saavat tuomionsa myöhemmin. Syyllisyytensä kiistänyt Zhai sen sijaan jatkaa oikeustaistelua toukokuussa. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>