Euroopan musiikkiteollisuus nosti syytteitä piraatteja vastaan

Musiikkiteollisuuden kattojärjestö IFPI kohotti eilen tiistaina tekijänoikeuksia puolustavan taistelukirveensä uuteen iskuun ja nosti noin 2000 syytettä yksityishenkilöjä vastaan kymmenessä eri valtioissa. Nyt IFPI:n nostamien syytteiden kokonaissaldo on noin 5500 ja laillisia keinoja on otettu käyttöön kaikkiaan 18 eri valtiossa. Lukemat eivät siis sisällä USA:ssa nostettuja syytteitä, sillä siellä asioista vastaa IFPI:n tytäryhtiö RIAA.

IFPI nosti nyt syytteitä mm. Portugalissa, jossa CD-levyjen myynti on laskenut lähes 40 prosenttia viimeiksi kuluneen neljän vuoden aikana. IFPI epäilee syyksi tiedostonjakopalvelujen suosiota. Syytettyjen joukosta löytyi mm. suomalainen metsuri, iso-britannialainen posteljooni, tshekkiläinen IT-johtaja ja saksalainen tuomari, totesi IFPI syytettyjen joukon monimuotoisuudesta. ”Syytettujen joukossa on runsaasti 20-35-vuotiaita miehiä sekä vanhempia, jotka eivät ole ottaneet opikseen varoituskampanjoista”, IFPI kommentoi lausunnossaan.

Viranomaiset takavarikoivat peräti 70 tietokonetta Italiassa etsiessään todisteita vertaisverkkopiratismista. IFPI ei suunnannut iskua niitä vastaan, jotka lataavat netistä ilman tekijänoikeuksia levitettävää musiikkia, vaan tiedostojen jakajia vastaan. Lue lehdistötiedote.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>