Macintoshissa lisää tietoturvaongelmia

Tietokoneasiantuntijat varoittavat vakavasta tietoturva-aukosta Macintoshin tavassa käsitellä netistä ladattavia tiedostoja. Aukko voi avata takaoven Macintoshiin, mikäli koneen käyttäjä lataa varomattomasti tiedostoja epäluotettavilta sivustoilta. Teknisesti ongelma ei ole kovin monimutkainen, sillä se johtuu Macintoshin tavasta käsitellä tiedostoja niiden päätteiden mukaan. Esimerkiksi jpg-päätteisille tiedostoille se antaa kuvatiedoston kuvakkeen, vaikkakin kyseessä voi olla jokin aivan muu kuin kuvatiedosto. Yhtään tätä menetelmää hyödyntävää virusta ei ole vielä löydetty, mutta sellaisen tekeminen ei ole kovin monimutkaista. Apple työstää parhaillaan korjauspäivitystä ongelman poistamiseksi. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>