16-bittinen laskuri pysäytti Comairin lentoliikenteen

Yhdysvaltalainen Comair-lentoyhtiö kärsi viikonloppuna tietokoneongelmasta, joka aiheutti yli tuhannen lennon peruuntumisen jouluaattona. Tarkemmissa tutkimuksissa ongelman syyksi on osoittautunut Boeingin tytäryhtiön SBS Internatiolin ylläpitämä SBS Crew Check -ohjelma, joka käyttää 16-bittistä laskuria muutosten seuraamiseen kuukausitasolla. Joulukuussa lentomiehistöjen aikatauluja ja kokoonpanoja muutettiin yli 32768 kertaa, mikä riitti ylittämään laskurin käsityskyvyn ja järjestelmä kaatui.

Järjestelmän kaaduttua Comair olisi joutunut selvittämään lentomiehistöjen sijaintipaikat, päivittäisen lentoajan sekä miehistölle määrätyt lentokoneet ilman tietokoneen apua. Ongelma osoittautui ylitsepääsemättömäksi ja Comairin kaikki lennot jäivät lauantaina lentämättä.

Comair on päivittämässä tietojärjestelmäänsä uudempaan SBS Maestro Crew -sovellukseen, jossa ongelma on korjattu. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>