DVD-Jon vaatii korvauksia

Pitkään julkisuuden valokeilassa pyörineessä DVD-oikeudenkäynnissä syytettynä ollut 20-vuotias norjalainen Jon Lech Johansen vaatii korvauksia lähes neljä vuotta kestäneestä ruljanssista. Johansen kehitti DVD-levyjen kopiosuojauksen kiertäneen DeCSS-sovelluksen jo 15-vuotiaana. Sittemmin hän on ollut kahdesti oikeudessa syytettynä piratismista kyseisen sovelluksen vuoksi. Molemmilla kerroilla Johansen on saanut vapauttavan tuomion.

Johansenin lakimies kertoo hänen vaativan noin 150 000 kruunun eli yli 17 000 euron korvauksia. ”Me vaadimme korvausta Johansenin taloudellisista tappioista ja oikeudenkäyntikuluista”, lakimies Halvor Manshaus sanoi. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>