Novell ja SCO kiistelevät Unix-omistuksesta

Novell julkisti keskiviikkona lehdistötiedotteen, jossa se kertoo omistavansa Unix System V -järjestelmään liittyvät patentit ja tekijänoikeudet. Novellin mukaan patenttien ja tekijänoikeuksien oikea omistaja selviää helposti Yhdysvaltojen patenttitoimiston ja tekijänoikeusviraston julkisista asiakirjoista. Lisäksi Novell ihmettelee, miten SCO voi tietoisesti väittää omistavansa Unixin tekijänoikeudet, koska SCO on muutaman viime kuukauden ajan toistuvasti ja turhaan anonut Novellilta Unixin tekijänoikeuksien siirtoa itselleen. Vaikuttaakin siltä, että SCO ei ole ollut täysin selvillä siitä, mitkä Unix-oikeudet se hankki Novellilta vuonna 1995 solmitussa kaupassa.

SCO lähetti muutama viikko sitten 1500 kansainväliselle yritykselle kirjeen, jossa se varoittaa Linux-käyttäjien mahdollisesti rikkovan sen omistamia immateriaalioikeuksia. Myös Novell vastaanotti SCO:n uhkailukirjeen ja on nyt puolestaan lähestynyt SCO:n toimitusjohtajaa Darl McBrideä kirjeellä, jossa vaaditaan välittömiä näyttöjä Linuxiin liittyvistä immateriaalioikeuksien rikkomuksista. McBride puolestaan on antamassaan haastattelussa todennut SCO:n mahdollisesti haastavan myös Linus Torvaldsin oikeuteen, mikäli Linuxia käyttävät yritykset eivät kunnioita SCO:n immateriaalioikeuksia solmimalla lisenssisopimuksia.

Novell hämmensi lehdistötiedotteellaan soppaa SCO:n kannalta huonoon aikaan, sillä SCO:lla oli samana päivänä tuloksen julkistamistilaisuus. Tilaisuuteen liittyvään konferenssipuheluun osallistui 244 ihmistä, kun edellisen vuosineljänneksen julkistamistilaisuudessa osallistujamäärä oli 17. SCO:n edustaja joutuikin tilaisuudessa lähinnä väistelemään oikeusjuttuun liittyviä kysymyksiä. SCO on vastannut Novellin syytöksiin lehdistötiedotteella, jossa todetaan, ettei IBM:ää vastaan nostetussa oikeusjutussa ole kyse patenteista tai tekijänoikeuksista vaan sopimusrikkomuksesta. Lue juttu.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Connect with:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>